Kuih Hijau Atas Kelapa - KaKi JaLaN: PaRT 6 : TaHai (KuiH KeLaPa)
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya.
Cakap je kuih hijau atas ada kelapa. Cepat la arwah mak saya buat. Kuih hijau kelapa di atas. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi).
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali.
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Kuih hijau kelapa di atas. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya. Bahagian atas ada kelapa parut padat yang digaul dengan garam untuk rasa lemak masin. Cepat la arwah mak saya buat. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Cakap je kuih hijau atas ada kelapa.
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Cepat la arwah mak saya buat.
Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi.
Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali.
Kuih hijau kelapa di atas. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Cepat la arwah mak saya buat. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Cakap je kuih hijau atas ada kelapa. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Bahagian atas ada kelapa parut padat yang digaul dengan garam untuk rasa lemak masin.
Cepat la arwah mak saya buat. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan.
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Cakap je kuih hijau atas ada kelapa. Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Cepat la arwah mak saya buat. Kuih hijau kelapa di atas.
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Kuih hijau kelapa di atas. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya. Bahagian atas ada kelapa parut padat yang digaul dengan garam untuk rasa lemak masin. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Cepat la arwah mak saya buat. Cakap je kuih hijau atas ada kelapa.
Kuih Hijau Atas Kelapa - KaKi JaLaN: PaRT 6 : TaHai (KuiH KeLaPa). Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak.
Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi) kuih hijau kelapa. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak.
Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. Cepat la arwah mak saya buat. Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Bahagian atas ada kelapa parut padat yang digaul dengan garam untuk rasa lemak masin.
Taburkan kelapa di atas kuih kaswi. Kelapa putih secukupnya (digaul dengan sedikit garam dan tepung ubi). Cakap je kuih hijau atas ada kelapa. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Kuih hijau kelapa di atas.
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Cakap je kuih hijau atas ada kelapa.
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Pewarna hijau 2 camca teh paste pandan. Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, garam dan daun pandan di dalam kuali. Kuih puteri ayu berwarna hijau bawahnya.
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Cepat la arwah mak saya buat. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit . Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Bahagian atas ada kelapa parut padat yang digaul dengan garam untuk rasa lemak masin.
Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak.
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana.
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana.
Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya.
Kuih muih tradisi kelantan nama pelik tapi sedap cukup lemak manisnya.
Cakap je kuih hijau atas ada kelapa.
Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul .
Post a Comment for "Kuih Hijau Atas Kelapa - KaKi JaLaN: PaRT 6 : TaHai (KuiH KeLaPa)"